Absolvenții Acceleratorului pentru sănătate LevelUP vor pitchui la Demo Day

Evenimentul Demo Day marchează finalul programului de accelerare LevelUP Health & Life Sciences Accelerator, primul accelerator pentru start-upurile din sănătate și științele vieții din România. 6 luni, 9 întâlniri, 45 de experți, 150+ ore de mentorat și consultanță, 2 bootcampuri și multiple workshopuri mai târziu, cele 13 start-upuri au ajuns la final și sunt pregătite să își prezinte soluția în fața unui juriu format din reprezentanți ai fondurilor de investiții, clinicilor private și EIT Health.

Demo Day va avea loc pe 18 septembrie, începând cu ora 9:00, la sediul Nagarro din Cluj-Napoca. Evenimentul va fi deschis de membri din echipa de organizare (Ștefan Rusu, Laviniu Chiș) , dar și persoanalități importante din ecositemul de inovare în sănătate, precum Andrei Doibani – Head of the Life Sciences Global Business Unit and Managing Director for Eastern Europe la Nagarro, Csilla Hegedüs – Director general adjunct ADR Nord-Vest, și Sanda Patrichi – Manager Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.

Cele 13 start-upuri care au absolvit programul de accelerare au 5 minute să își prezinte soluțiile în fața juraților care au la dispoziție 15 minute pentru a oferi feedback. La masa juraților vor fi prezenți reprezentanți ai fondurilor de investiții, clinicilor private și EIT Health: Montse Daban – Director of Science Policy & Internationalisation at Biocat, Roel Kamerling – Sr. program developer at TU Delft, coordinator on Innovation Ecosystem Development at EIT Health, Andrei Doibani – Managing Director Eastern Europe | Life Sciences Global Business Unit Head at Nagarro, Marius Moldovan – Campus Director at Regina Maria, Șerban Udrea – Project Manager at Medisprof Cancer Center, Andrei Vasile – Managing Partner at Sanopass by Medlife, Ioana David – Managing Director at Cleverage, Valentin Filip – Managing Partner at Fortech Investments.

Aflați mai multe despre start-upurile înscrise în program aici: https://bit.ly/LevelUPstartups

Cei care doresc să asiste la sesiunea de pitching și premiere a start-upurilor se pot înscrie completând acest formular: https://forms.gle/qffQyz46EEMRjb4A7

Acceleratorul LevelUP Health & Life Sciences Accelerator este o inițiativă INNO (departamentul responsabil cu inovarea și atragerea investițiilor al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest), lansat împreună cu sprijinul EIT Health în cadrul programului Drive.

Însă programul nu ar fi existat fără sprijinul partenerilor printre care se numără Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, FreshBlood, Fortech, Nagarro, Linnify, Activize, Transilvania IT Cluster, ROTSA, ClujIT Cluster, Startup Reaktor, Make IT in Oradea, AI Minded, Telios Care, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca precum și mulți alții.

Mai multe detalii despre program se găsesc pe platforma INNO, iar întrebările pot să fie trimise pe adresa de mail inno@nord-vest.ro.

Despre Agenția de Dezvoltare Regională Nord Vest (ADR NV)

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR Nord-Vest) este o organizaţie regională de sine stătătoare, un ONG de interes public care a devenit un nume de referință în domeniul dezvoltării regionale. ADR NV încurajează investițiile în dezvoltarea regiunii şi crearea de parteneriate, sprijină actorii locali din întreaga regiune, indiferent că sunt autorităţi publice locale, microintreprinderi, ONG-uri sau alte entităţi. Agenția sprijină efortul acestora de a crea plusvaloare prin proiectele finanţate din fonduri nerambursabile destinate dezvoltării regionale.

Despre Departamentul Platforma INNO și Atragerea Investițiilor (INNO)

INNO este departamentul al Agenție de Dezvoltare Regională Nord-Vest care sprijină dezvoltarea ecosistemelor regionale de inovare și antreprenoriat prin identificarea, sprijinirea și promovarea ideilor inovatoare, atragerea investitorilor și oferirea accesului la resurse esențiale pentru dezvoltarea unor afaceri de succes.

Despre EIT Health

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), prin EIT Health, promovează inovarea în domeniul sănătății și dezvoltarea ecosistemelor de inovare în sănătate în țări a căror capacitate de inovare nu este performantă. Datorită elementelor specifice industriei (de la legislația greoaie, la necesitatea studiilor clinice și a rețelelor complexe de stakeholderi implicați), start-upurile din domeniul sănătății au nevoie de sprijin specializat pentru a face trecerea de la idee la piață.

Articolul anterior
Al doilea Corrigendum pentru ghidul aferent apelului de proiecte 132.A.1
Articolul următor
Achiziție servicii catering pentru organizarea evenimentului Demo Day a programului de accelerare EIT Health Drive
Meniu
Sari la conținut