CREȘTEREA GRADULUI DE CONȘTIENTIZARE A IMPORTANȚEI MĂSURĂRII OBIECTIVELOR DE DEZVOLTARE DURABILĂ LA NIVEL REGIONAL

Eveniment organizat în cadrul proiectului Regions 2030

Ieri, 26.10.2023, a avut loc la Cluj-Napoca, la sediul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (UBB), evenimentul regional, organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest împreună cu Joint Research Center (JRC), DG Regio, Parlamentul European și ESTAT, în cadrul proiectului „REGIONS 2030: Monitorizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în regiunile UE – reducerea decalajelor de date”. Acest eveniment face parte dintr-o serie de 10 evenimente care au loc în fiecare dintre regiunile pilot implicate în proiect și a fost conceput, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, ca un eveniment de conștientizare, marcând importanța măsurării corecte a atingerii ODD-urilor la nivel regional. Pe parcursul evenimentului au avut loc dezbateri cu privire la educație, sănătate, egalitatea de gen, orașe și așezări durabile, cercetare și dezvoltare, industrie și inovație, lanțuri de aprovizionare alimentară durabilă și bună guvernare în Regiunea de Nord-Vest, în contextul monitorizării ODD-urilor.

Evenimentul a fost deschis de doamna Csilla Hegedüs, Director general adjunct al ADR Nord-Vest, care a subliniat importanța fundamentării și corelării proiectelor la nivel regional cu datele care reflectă realitatea, pentru o mai bună aliniere a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă cu țintele propuse. Această sincronizare este esențială pentru succesul și impactul pe termen lung al acestor inițiative. Printre cei care au luat cuvântul la acest eveniment s-au numărat: Cecilia Bertozzi – Ofițer de proiect, JRC; Andreea Mogoș – Prodecan FSPAC, UBB; Daniel Pop – Lector univ. dr., FSPAC, UBB și autorul raportului regional privind măsurarea ODD-urilor în Regiunea de Nord-Vest; Elena-Manuela Bîrsănuc – Cercetător dr., Facultatea de Geografie, UBB; Marius Mitroi – Consultant pentru inovație și antreprenoriat, UEFISCDI; Horațiu Felix Arion – Prof. univ. dr., Director general al AgroTransilvania Cluster; Cristian Otgon – Șef al Departamentului Specializare Inteligentă, ADR NV; Răzvan Cherecheș – Prof. univ. dr., M.D., Coordonator UBB-Med, UBB; Mihaela Băciuț – Prof. univ. dr., M.D., Prorector, UMF Cluj; Denisa Șteț – Prof. univ. dr., UTCN; Andra Tănase – Expert în strategii ecologice și digitale, abilități și formare, Transilvania IT Cluster; Laviniu Chiș – Șef al Departamentului Dezvoltare Regională, Proiecte și Relații Internaționale, ADR NV.

La eveniment au participat actori cheie din întreaga Regiune de Nord-Vest a României, cum ar fi: reprezentanți ai consiliilor județene, primari, consilieri și experți ai UAT-urilor, reprezentanți ai universităților, comisari ai gărzii de mediu, societatea civilă, etc.

Raportul elaborat de expertul extern, lector univ. dr. Daniel Pop, poate fi consultat și descărcat accesând link-ul: Monitoring the SDGs in North-West Romania region, Romania

Articolul anterior
Metodologia de facilitare a dialogului cu privire la dezvoltarea locală, între APL-uri și ecosistemele antreprenoriale din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest
Articolul următor
Un set de Corrigendum-uri pentru ghidurile aferente apelurilor de proiecte 121 și 131.A sunt emise de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 (REGIO Nord-Vest)
Meniu
Sari la conținut