Municipiul Gherla a semnat contractul de finanțare pentru dezvoltarea unui coridor de mobilitate urbană

22,000 de gherleni se pot bucura de o infrastructură de transport alternativ nepoluant datorită unui contract semnat între ADR Nord-Vest și Primăria Municipiului Gherla în valoare de 17 milioane de EURO, cel mai mare contract dintr-o localitate care nu este municipiu reședință de județ. Acest coridor implică modernizarea infrastructurii rutiere pentru a permite cetățenilor din localitate accesul la un transport public modern, dar și la alternative de a se deplasa prin mijloace ecologice, precum bicicleta sau trotineta. Investițiile incluse în acest proiect vor crește confortul din transportul public, pe baza celor 6 autobuze electrice care vor străbate tot orașul, iar asta se traduce printr-o creștere a numărului de cetățeni care folosesc transportul public cu aproape o treime, de la 71,000 călători/an la peste 92,000.

Opt km de piste velo le vor permite celor peste 100,000 de bicicliști/an să crească la aproape 150,000, un exemplu ferm de mobilitate urbană prietenoasă cu mediul. În ceea ce privește reducerea emisiilor cu CO2, acest proiect își propune să elimine echivalentul a 183,000 de mașini care ar fi putut polua străzile municipiului. Nici pietonii nu au fost uitați, prin modernizarea sistemului de iluminat public cu becuri LED, care vor face plimbările pe străzile amenajate să fie mai plăcute.

„Coridor de mobilitate Gherla 2 – Cod SMIS 301405”, este un proiect finanțat prin Prioritatea 4 – O regiune cu mobilitate urbană multimodală durabilă din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027,  și corespunde obiectivului de politică – O Europă mai verde. Data de începere a proiectului a fost luna aprilie a acestui an și toate obiectivele vor fi încheiate peste 4 ani, în luna ianuarie.”

  

Articolul anterior
Beiuș va avea un muzeu modern datorită unui contract semnat de 3,6 milioane de euro în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027
Articolul următor
Școala Gimnazială „Juhasz Gyula” din Oradea se va moderniza datorită unui contract de 2,2 milioane de EURO în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027
Meniu
Sari la conținut