Școala Gimnazială „Juhasz Gyula” din Oradea se va moderniza datorită unui contract de 2,2 milioane de EURO în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027

Elevii școlii gimnaziale „Juhasz Gyula” din Oradea vor avea parte de condiții de studiu mai bune, datorită proiectului al cărui contract a fost semnat între ADR Nord-Vest și Primăria Municipiului Oradea. Prin intermediul acestei finanțări nerambursabile, școlarii vor beneficia de o clădire modernă, curată, multifuncțională și reabilitată din punct de vedere energetic.

Pe cei o mie de metri pătrați se vor realiza lucrări care au ca scop scăderea consumului de energie cu 90%, până la 44,5 MWh/an, similar cu plantarea a 1000 de arbori în jurul școlii. Iar pentru cei 220,000 locuitori ai municipiului Oradea, acest lucru se traduce prin economii la bugetul local, dar și prin emisii reduse ale gazelor cu efect de seră. Un alt aspect care este implementat cu ajutorul acestui proiect este folosirea surselor regenerabile de energie care vor ajunge la aproape 38,000 KWh/an, care echivalează cu un milion de arbori care absorb CO2 din aer.

Pentru cei 130 de elevi și cei 30 de angajați ai școlii, modernizarea corpului C1 este o veste excelentă, care le va oferi condiții europene de studiu, reducerea facturilor și îmbunătățirea stării de bine. Iar întreaga comunitate bihoreană va vedea efecte pe termen lung în ceea ce privește reducerea poluării survenite din cauza consumului de electricitate și gaz pentru a face ca actul de studiu să fie realizat în condiții optime. La finalul proiectului, preconizat pentru luna decembrie 2026, toți locuitorii din zona școlii vor resimți beneficiile modernizării prin intermediul acestui proiect cu finanțare europeană.

„Reabilitarea Scolii Gimnaziale Juhasz Gyula – Cod SMIS 302109” este finanțat prin Prioritatea 3 – O regiune cu localități prietenoase cu mediul din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027 și respectă inițiativa New European Bauhaus pentru că îmbină principiile durabilității, rezilienței și esteticii, conform obiectivului de politică pentru O Europă mai verde.”

  

Articolul anterior
Municipiul Gherla a semnat contractul de finanțare pentru dezvoltarea unui coridor de mobilitate urbană
Articolul următor
Continuăm restaurarea Castelului Karolyi din Carei în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027 prin intermediul unei finanțări în valoare de peste 8 milioane de euro
Meniu
Sari la conținut