Municipiul Dej a semnat 2 contracte în valoare de 8.8 milioane de euro în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027

După renovarea Școlii Gimnaziale nr. 1, alte două proiecte vor oferi locuitorilor motive de a rămâne în oraș datorită contractelor semnate între ADR Nord-Vest și Municipiul Dej. Cei aproape 33.500 de dejeni vor avea parte de o creștere substanțială a calității vieții, printr-o infrastructură culturală și socială cu scop recreațional pentru toate categoriile de vârste și prin modernizarea spațiilor verzi pe o suprafață de aproape 15 hectare. Cea mai vizibilă construcție va fi un centru social-recreativ, întins pe aproape 3.000 de metri pătrați, care va oferi servicii de diagnoză preventivă, terapii multiple precum fizioterapie, termoterapie sau hidroterapie sau terapie prin masaj.

Aceste măsuri de profilaxie vor permite cetățenilor seniori să mențină un stil de viață mai activ, iar tinerilor și copiilor le va înlesni asimilarea aceluiași stil sănătos de a trăi într-o comunitate dinamică. În jurul centrului ridicat la standarde moderne și care va fi operațional în vara anului viitor, vor fi modernizate toate spațiile verzi, cu arbori, arbuști, lacuri cu apă dulce și un amfiteatru în aer liber pe cei 150.000 de metri pătrați care sunt incluși în obiectivele proiectelor implementate de autoritățile publice locale. Și pentru că accesul facil la aceste servicii va contura și succesul centrului social-recreativ, cel puțin 200 de locuri de parcare vor fi construite pe aproape 9 hectare de teren, alături de trasee pietonale și piste pentru biciclete, aspect care încurajează mobilitatea urbană multimodală.

Și pentru cei care doresc doar să se relaxeze la umbra arborilor, vor fi suficiente locuri de odihnă cu bănci, foișoare și pavilioane destinate tuturor cetățenilor care vor păși in complexul recreațional din municipiul Dej. Iar pentru aproape 2.000 de persoane din cartierul Dealul Florilor, dar și pentru cei 1.200 de copii care au nevoie de parcuri și locuri de joacă, aceste investiții le vor oferi toate motivele să-și facă un viitor în această comunitate. Cetățenii vor avea alegeri în apropierea casei lor pentru relaxare și culturalizare prin intermediul evenimentelor care vor avea loc în centrul de 2.000 de metri pătrați. Ambele clădiri construite datorită finanțării nerambursabile însumează aproape 5.000 de metri pătrați de opțiuni care le vor permite să-și ducă traiul cotidian într-o localitate cu infrastructură modernă care are ca scop creșterea bunăstării pe toate planurile, pentru toate vârstele.

„Creșterea calității vieții în municipiul Dej prin construirea și dotarea centrului social, recreativ și îmbunătățirea spațiilor publice urbane din zona acestuia – Cod SMIS 324120” este un proiect  finanțat prin Prioritatea 7 – O regiune atractivă din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, și corespunde obiectivului de politica 5 – O Europă mai aproape de cetățeni. Valoarea totală a proiectului este de 7 milioane de euro.

 „Creșterea calității vieții populației municipiului Dej prin construirea si dotarea centrului cultural-recreativ si îmbunătățirea spațiilor publice urbane din cartierul Dealul Florilor – Cod SMIS 324100” este un proiect  finanțat prin Prioritatea 7 – O regiune atractivă din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, și corespunde obiectivului de politica 5 – O Europă mai aproape de cetățeni. Valoarea totală a proiectului este de 1.8 milioane de euro.”

  

Articolul anterior
Studenții Universității Oradea se vor putea bucura în curând de dotările de top ale laboratoarelor din cadrul Centrului de transfer tehnologic „Smart Industries
Meniu
Sari la conținut