Proiectul Chess for Change: One Move at a Time în finala REGIO STARS 2024

Știai că șahul poate transforma vieți?

În inima comunităților vulnerabile din România și Ungaria, șahul este mai mult decât un joc, este un instrument al schimbării. Proiectul Chess for Change: One Move at a Time / Chess Start RO-HU creează un cadru prin care 100 de copii defavorizați, care provin în special din comunități rome, descoperă șahul și prin el, puterea minților lor.

Prin acest proiect, trei echipe dedicate din România și Ungaria au amenajat săli de șah, au organizat antrenamente săptămânale și au format o rețea de mentori care îi îndrumă pe copii să facă alegerile potrivite pentru a avea un viitor sigur și stabil. Competițiile organizate între copiii din Satu Mare și Nyíregyháza au fost prilejul perfect pentru a demonstra că, indiferent lipsuri, mințile sclipitoare răzbat, iar succesul este posibil prin muncă și antrenament.

Votează proiectul Chess for Change: One Move at a Time

Chess for Change: One Move at a Time / Chess Start RO-HU încurajează abilitățile cognitive, dar pe lângă asta, oferă sprijin emoțional și social. Prin antrenamente, tabere și competiții, copiii învață strategii de joc și lecții de viață, reziliență și incluziune socială.

Acest proiect inovativ este acum în marea finală a premiilor REGIO STARS, cele mai prestigioase premii ale Comisiei Europene pentru proiecte finanțate în întreaga Europă. Sprijină o inițiativă care schimbă destine! Votează Chess for Change: One Move at a Time și susține viitorul copiilor din comunitățile vulnerabile!

Votează proiectul "Chess for Change: One Move at a Time"

Urmărește clipul de prezentare
Articolul anterior
Prelungirea perioadei de contractare pentru apelul de proiecte PRNV/2023/131.B/1 – Creșterea competitivității IMM-urilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest
Articolul următor
Orașul Valea lui Mihai investește 3.2 milioane de euro în educație și spații moderne pentru recreere datorită unor proiecte finanțate prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027
Meniu
Sari la conținut