140.000 de pietoni vor fi mai protejați pe drumurile județene din Cluj datorită unei finanțări de 5 milioane de euro în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027

Un contrat semnat între ADR Nord-Vest și Consiliul Județean Cluj va crește siguranța pe timp de noapte pe drumurile județene. Peste 45 de comune și aproape 140.000 de locuitori vor beneficia de treceri de pietoni mai bine iluminate, dar și drumuri județene care vor fi mai sigure datorită celor 188 de treceri nesemaforizate marcate și semnalizate corespunzător. Aceste treceri vor fi echipate cu sisteme inteligente de iluminat cu LED, alimentate atât de la rețeaua electrică, cât și de la panouri fotovoltaice. Această abordare inovatoare va reduce costurile și va asigura un mediu sigur pentru pietoni, dar va contribui și la protejarea mediului.

De asemenea vor fi instalați senzori de prezență care vor activa iluminatul doar în momentele necesare și în acest mod va optimiza consumul de energie. Noua tehnologie va genera un contrast clar între trecerea de pietoni și carosabil, ceea ce va îmbunătăți vizibilitatea și siguranța rutieră, atât pentru pietoni, cât și pentru șoferi. Proiectul, care se va încheia la 31 decembrie 2026, va contribui la siguranța traficului în județul Cluj și integrează tehnologii moderne pentru un viitor mai sigur și mai eficient energetic.

Proiectul „Iluminarea trecerilor pentru pietoni pe drumurile județene din Cluj – Etapa I – Cod SMIS 303584” este finanțat prin Prioritatea 5 – O regiune accesibilă și corespunde obiectivului de politică O Europă mai conectată.

Imagine generată cu ajutorul AI
Articolul anterior
Copiii din Tăuți vor avea o grădiniță modernă de 1 milion de euro în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027
Articolul următor
CORRIGENDUM pentru Ghidurile Solicitantului 111, 312.A, 621.B, 623, 711, 714.C
Meniu
Sari la conținut