Evenimentul de prezentare al contractului de finanțare semnat în orașul Tășnad în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027

Astăzi am avut plăcerea de a participa la un eveniment special pentru comunitatea din Tășnad, orașul care a reușit să semneze până în prezent două contracte extrem de importante pentru îmbunătățirea substanțială a calității vieții locuitorilor.

Localnicii și turiștii care vin constant la Tășnad se vor bucura în curând de rezultatele unei investiții în sistemul de transport public în valoare de 6,6 milioane de EURO. Va fi creat un coridor de mobilitate urbană, o coloană vertebrală verde a infrastructurii de transport din oraș ce va cuprinde trasee și stații pentru autobuzele electrice ce vor străbate întregul oraș pentru a le oferi locuitorilor acces facil către toate zonele de interes din localitate. Pistele dedicate pentru biciclete și culoarele pietonale vor facilita deplasarea cetățenilor de la nord la vest într-un mod rapid și ecologic.

„Creșterea mobilității urbane din orașul Tășnad prin crearea coridorului de mobilitate pe direcția Nord-Vest, Cod SMIS 301378” este un proiect finanțat prin Prioritatea 4 – O regiune cu mobilitate urbană multimodală durabilă din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027,  și corespunde obiectivului de politică – O Europă mai verde.

 

Orașul Tășnad este foarte activ și a semnat prin Programul Regional Nord-Vest și un alt proiect în valoare de aproximativ 5 milioane de euro pentru realizarea „Grădinii Urbane Tășnad”, o inițiativă  prin care este transformată o zonă verde,  prea puțin căutată în prezent, într-o zonă extrem de atractivă pentru locuitorii orașului și turiștii care vizitează localitatea pe parcursul anului. Această oază verde a orașului are potențialul de a deveni locul preferat atât al vârstnicilor, cât și al tinerilor din localitate, un loc permanent animat de bucuria celor ce se vor bucura de facilitățile oferite.

Felicitări echipei care a pregătit proiectele orașului Tășnad. Suntem convinși că acestea vor avea efecte vizibile și la nivelul regiunii noastre și vor contribui semnificativ la creșterea standardului de viață al comunității, în ton cu obiectivele majore ale UE.

 
 
Previous Post
CORRIGENDUM nr. 6 pentru Ghidul Solicitantului 311.A
Next Post
Purchase of catering services
Menu
Skip to content