Stațiunea balneară „Sângeorz-Băi”, renumită pentru apele minerale tămăduitoare va fi modernizată prin intermediul unei finanțări în valoare de peste 360.000 de euro

Stațiunea „Sângeorz-Băi”, comparabilă ca și importanță cu stațiunile Vichy din Franța și Karlovy Vary din Cehia, va fi modernizată prin intermediul unui contract de finanțare în valoare de peste 360.000 de euroîncheiat între ADR Nord-Vest și Primăria Orașului Sângeorz-Băi.

Stațiunea este situată în județul Bistrița-Năsăud, la doar 56 de km de municipiul Bistrița și este poziționată în partea de sud a Munților Rodnei, la o altitudine de aproximativ 450 m. A dobândit statutul de stațiune balneară în secolul al XVII-lea, calitățile vindecătoare ale apelor minerale din această regiune fiind recunoscute încă din anul 1243. Stațiunea dispune de numeroase izvoare de ape minerale bicarbonatate, clorate, sodice, calcice, magneziene, cât și nămol mineral și mofete. Toate acestea constituie excelente resurse de tratament pentru diferite afecțiuni precum: gastrită, ulcer, reumatism, hepatită, pancreatită, colită, gută sau obezitate.

Proiectul propune amenajarea obiectivelor turistice din cadrul stațiunii, facilitarea accesului către izvoarele cu apă minerală, amenajarea de alei, foișoare, spații verzi, spații de recreere și spații de joacă. Vor fi amenajate trasee cicloturistice, iar infrastructura rutieră care asigură accesul către obiectivele turistice va fi fie reabilitată, fie construită de la zero. Activitățile de marketing și promovare reprezintă o componentă importantă în cadrul acestui proiect. Să nu uităm că la finalul secolului al XIX-lea această stațiune era un important centru de turism balnear, denumită „Băile Hebe”, în cinstea zeiței Hebe, personificarea tinereții veșnice. Proiectul propune modernizarea acestei stațiuni în folosul celor peste 11.000 de locuitori ai orașului, dar și în vederea promovării ei la nivel regional și național.

„S.O.S (SATUL-ORAȘUL-STAȚIUNEA) AQUA PRIMUS SÂNGEORZ-BĂI – Cod SMIS 324492” este un proiect finanțat prin Prioritatea de investiții 7 „O regiune atractivă” din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027 și corespunde obiectivului de politică 5 „O Europă mai aproape de cetățeni”. Se estimează că proiectul va fi terminat până la finalul anului curent.

  

Previous Post
Achiziție de servicii medicale pentru evaluarea stării de sănătate a angajaților
Next Post
Cerere ofertă program de formare profesională
Menu
Skip to content