Orașul Ștei va avea un Parc de Specializare Inteligentă în valoare de peste 5,5 milioane de euro în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027

Antreprenorii din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, cât și de la nivelul întregii țări vor avea posibilitatea să-și dezvolte afacerile și să genereze noi locuri de muncă datorită unui contract în valoare de peste 5,5 milioane de euro, încheiat între ADR Nord-Vest și Consiliul Județean Bihor, pentru construirea Parcului de Specializare Inteligentă din localitatea Ștei.

Parcul va avea o suprafață totală de 138.887 mp, suprafața concesionată reprezentând 104.673 mp. Din totalul de 28 de parcele, 25 vor fi concesionate, iar trei parcele vor fi folosite pentru construirea unor utilități publice. Parcul va fi administrat de Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO). Proiectul presupune semnarea unor contracte de cesiune și finanțare cu cel puțin cinci IMM-uri. Acestea vor avea posibilitatea de a atrage finanțări nerambursabile în valoare de peste 4 milioane de EURO pentru susținerea investițiilor în activități economice cu valoare adăugată mare, bazate pe inovare și tehnologii avansate.

În vederea asigurării condițiilor tehnice necesare desfășurării circulației rutiere în condiții de siguranță și confort, în incinta parcurilor vor fi construite drumuri și terasamente. Străzile din cadrul parcului vor fi conectate la drumul național 75 prin amenajarea unei intersecții în „T”. Vor fi proiectate trotuare noi și se va asigura semnalizare rutieră verticală și orizontală. De asemenea, vor fi realizate racordurile la rețeaua publică de alimentare cu apă a orașului Ștei, rețeaua de alimentare cu energie electrică și rețeaua de canalizare.

„ÎNFIINȚARE PARC DE SPECIALIZARE INTELIGENTĂ ȘTEI – Cod SMIS 301621” este un proiect finanțat prin Prioritatea de investiții 1 „O regiune competitivă prin inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice” din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027 și corespunde obiectivului de politică „O Europă mai competitivă”. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este mai 2026.

  

Previous Post
Cerere ofertă program de formare profesională
Next Post
7 specialiști pentru activități de evaluare a proiectelor
Menu
Skip to content