Oradea va avea un trafic mai sigur datorită unei finanțări de aproape 18.5 milioane de euro în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027

Intersecția celor 4 străzi aflate pe DJ797H se va moderniza prin implementarea unui proiect, care va permite traficului auto și celui pietonal să se desfășoare într-o manieră sigură, al cărui contract a fost semnat între ADR Nord-Vest și Consiliul Județean Bihor. Obiectivul acestui proiect este dezvoltarea la nivel județean a modului în care se desfășoară circulația mașinilor și a pietonilor în cadrul intersecțiilor intens tranzitate. Soluțiile propuse vor permite drumul județean 797H să fie integrat în rețeaua europeană TEN-T, dar și în rețeaua de drumuri județene transfrontaliere, fapt care va produce schimbări pozitive în modul în care se desfășoară libera circulație de mărfuri și persoane în județul Bihor.

Pasajul subteran care se desfășoară pe o lungime de aproape 200 de metri și intersecția prevăzută cu sens giratoriu vor asigura după vara anului 2026, când este preconizat finalul implementării acestei soluții, o nouă manieră sigură de a tranzita străzile de pe traseul acestui pasaj, fie prin intermediului transportului auto, fie prin soluții multimodale de circulație a cetățenilor. Bicicletele vor avea piste dedicate și pietonii vor avea sisteme de iluminat cu LED pentru a se deplasa în deplină siguranță pe toată lungimea acestui proiect cu finanțare europeană. Cele 144 de treceri pietonale iluminate confirmă nivelul de siguranță la care se va ajunge pentru locuitorii din Oradea sau din județul Bihor. În acest mod, traficul de orice fel va beneficia de soluții care îi vor conferi un plus de siguranță, indiferent de condițiile de vizibilitate. Printre investițiile propuse pentru fluidizarea traficului sunt incluse de asemenea: separarea direcțiilor de trafic din intersecție, realizarea unui profil transversal cu elemente geometrice, reabilitarea drumului național și implementarea unui sistem eficient pentru scurgerea apelor pluviale.

„Implementare soluții de creștere a siguranței traficului pe rețeaua de drumuri județene din Județul Bihor – Cod SMIS 301478” este un proiect finanțat prin Prioritatea de investiții 5 „O regiune cu mobilitate urbană multimodală durabilă” din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027 și corespunde obiectivului de politică 3 „O Europă mai conectată”. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este luna iulie 2026.

  

Previous Post
Sângeorz-Băi devine mai verde și mai sigur datorită unui contract în valoare de 3 milioane de euro în cadrul Programului Regional Nord-Vest
Menu
Skip to content