Orașul Ștei va avea o zonă de agrement modernă prin intermediului unui contract în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027

[[{„value”:”

Localnicii se vor bucura de noile investiții aduse lacului de acumulare din oraș datorită proiectului al cărui contract a fost semnat între ADR Nord-Vest și Primăria Ștei (județul Bihor). Infrastructura din jurul lacului, o resursă naturală importantă, va fi valorificată și adusă la standardele unei comunități în creștere. Aproape 15.300 de metri pătrați de spațiu urban va fi amenajat ca o zonă de relaxare și promenadă, cu intervenții asupra mobilierului urban și a naturii din jurul corpului de apă.

Pe termen lung, va crește cantitatea de spațiu verde pe cap de locuitor la aproape 2,05 metri pătrați, lucru care se traduce printr-o mai bună stare de sănătate, prin diminuarea efectelor adverse ale poluării sau sedentarismului din lipsă de activități fizice sau de relaxare. Cei 7.500 de locuitori din Ștei vor resimți avantajele unei oaze verzi amenajate cu scopul de a încuraja mișcarea. Până la finalul acestei toamne, lacul Ștei va fi locul în care toți cetățenii își vor petrece serile în plimbări atât de benefice pentru o stare de spirit cât mai bună.

Proiectul „Amenajare zona de agrement Lac Ștei – Cod SMIS 324429” are un buget de 90.000 de euro și este finanțat prin Prioritatea 3 – O regiune cu localități prietenoase cu mediul, și corespunde obiectivului de  politică – O Europă mai verde.

Imagine generată cu ajutorul AI

„}]]  

Previous Post
Spitalul Clinic Municipal din Oradea se modernizează datorită unei finanțări de 2,6 milioane de euro în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027
Next Post
Primele loturi concesionate în Parcul de Specializare Inteligentă de la Baia Sprie
Menu
Skip to content