Orașul Dej se modernizează cu un coridor de mobilitate urbană datorită unui contract de 2,8 milioane de euro în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027

[[{„value”:”

Dejenii vor avea un transport public modern și 5 km de piste ciclabile datorită proiectului al cărui contract a fost semnat între ADR Nord-Vest și Primăria municipiului Dej. Cele cinci străzi incluse în proiect vor fi supuse unui proces complex de modernizare, pentru a permite noii flote de autobuze electrice și silențioase să se deplaseze pe ruta acestora, în timp ce pistele de biciclete vor permite celor aproape  18.000 de utilizatori să ajungă în orice punct al orașului. Pe termen lung, poluarea fonică, dar în mod special cea cu noxe, va scădea considerabil, prin prisma celor 10 stații de reîncărcare pentru autobuzele care vor asigura un transport public modern și ecologic. Nici pietonii nu au fost uitați, prin modernizarea străzilor se vor aduce îmbunătățiri și la infrastructura rutiera, atât cea motorizată, cât și cea pietonală.

Proiectul va contribui la creșterea accesibilității și mobilității populației, bunurilor și serviciilor, iar pe perioada implementării vor fi create noi locuri de muncă. Modernizarea străzilor va influența benefic zona atât din punct de vedere ambiental, cât și socio-economic și va promova mobilitatea urbană bazată pe mersul pe jos, utilizarea bicicletei și a transportului public eficient. Până la finalul lunii noiembrie din acest an, cei peste 31.500 de locuitori ai Dejului vor efectua peste 1,8 milioane de călătorii cu autobuzele electrice. Prin implementarea transportului alternativ și a sistemelor de tichetare moderne și stațiile de așteptare, cetățenii vor fi convinși să fie prietenoși cu mediul. Un alt obiectiv urmărește și creșterea gradului de siguranță și accesibilitate pentru localnici prin modernizarea a peste 16.000 metri pătrați de spațiu pietonal.

Proiectul „Modernizarea coridorului integrat de mobilitate urbană și modernizarea Autobazei TRANSURB SA – Cod SMIS 324086” este finanțat prin Prioritatea 4 – O regiune cu mobilitate urbană multimodală durabilă din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027 și corespunde obiectivului de politică – O Europă mai verde.”

324086 – Dej

„}]]  

Previous Post
Dej devine mai ecologic prin intermediul unei finanțări de 4 milioane de euro în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027
Next Post
Public procurement expert
Menu
Skip to content