Proiectul TRANSBORDER în finala REGIO STARS 2024

Știai că o linie de transport public din Oradea ajunge până în Ungaria?

Through the project TRANSBORDER a fost creat un traseu de 22 de km din Oradea până la gara din Biharkeresztes. Traseul are 5 stații moderne, iar aplicația dedicată poate urmări în timp real locația celor 10 autobuze  nepoluante care au fost achiziționate pentru a deservi această linie de transport public.

TRANSBORDER este un proiect inovativ, elimină granițele și conectează comunitățile din România și Ungaria pentru a permite dezvoltarea economică și socială a zonei de graniță.

Proiectul a fost selectat pentru marea finala a premiilor REGIO STARS, cele mai prestigioase premii acordate de Comisia Europeană pentru proiectele finanțate în întreaga Europă.

Intră pe pagina competiției și susține proiectul prin votul tău.

Votează proiectul TRANSBORDER

Urmărește clipul de prezentare
Proiectul TRANSBORDER
S.C. Oradea Transport Local S.A. (în calitate de Beneficiar Lider) implementează în perioada 01.02.2019 – 31.01.2021 proiectul ROHU-390 „Îmbunătățirea serviciului de transport public la nivelul polilor urbani transfrontalieri Oradea și Debrecen” (acronim TRANSBORDER), implementat de S.C. Oradea Transport Local S.A.
The project TRANSBORDER este implementat în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transregio și Compania de Transport Public Local din Debrecen (DKV, Ungaria), în cadrul Programului Interreg V A România-Ungaria 2014-2020.
Prin acest proiect, este vizată îmbunătățirea calității serviciului de transport la nivelul polilor urbani transfrontalieri Oradea și Debrecen. În acest sens, obiectivele specifice se axează pe îmbunătățirea cadrului de analiză și planificare cu privire la modernizarea serviciilor de transport public la nivelul celor doi poli transfrontalieri, respectiv pe modernizarea serviciilor de transport public local din cele două orașe.

Principalele rezultate estimate a fi atinse prin acest proiect constau în:

  • Elaborarea unui Studiu de Flux de călători la nivelul rețelei de transport public local din Oradea, Borș, Sînmartin și Biharkeresztes;
  • Realizarea unor anchete Origine-Destinație în Municipiul Oradea;
  • Elaborarea unui Studiu Tehnic care să permită dezvoltarea unui prototip de validator care să contribuie la îmbunătățirea sistemului de e-ticketing aferent serviciului de transport public din Debrecen;
  • Elaborarea unui Plan de Dezvoltare/Actualizare a rețelei de transport public local în Municipiul Oradea;
  • Achiziția a 6 autobuze noi de tip Euro 6 și a unui autobuz hibrid pentru S.C. Oradea Transport Local S.A.;
  • Achiziția a 2 midi-buze și a 2 autobuze noi de tip Euro 6 pentru Compania de Transport din Debrecen (DKV);
  • Achiziția unui sistem automat de localizare vehicule și informare călători (inclusiv furnizarea și instalarea unui număr de 55 de panouri de informare în timp real în stațiile de transport public).
  • Realizarea unei aplicații mobile care să permită planificarea călătoriilor în timp real la nivelul sistemului de transport public din Oradea, Borș, Sînmartin și Biharkeresztes.
  • Modernizarea a trei stații de transport public din Debrecen prin dotarea acestora cu panori de informare și automate de bilete.
  • Organizarea campaniei “Săptămâna Europeană a Mobilității” atât în Oradea, cât și în Debrecen.

Bugetul total estimat al acestui proiect este de 2.930.600 Euro, din care finanțarea nerambursabilă solicitată se ridică la suma de 2.491.010 Euro, cofinanțarea națională, la suma de 334.088,40 Euro iar contribuția proprie a celor trei parteneri (OTL, TRANSREGIO și DKV) reprezintă suma de 105.501,60 Euro.

Previous Post
Castelul Teleki de la Comlod va fi în curând un nou superb castel de pe harta turistică a regiunii noastre
Next Post
Orașul Ștei va avea o rețea de biciclete pe o lungime de 9 km datorită Programului Regional Nord-Vest 2021-2027
Menu
Skip to content