MIND4MACHINES: nou proiect cu scheme de vouchere pentru digitalizare și robotică

Împreună cu 10 parteneri europeni, timp de 3 ani, ADR Nord-Vest va implementa începând de astăzi, 14 iunie 2021, proiectul MIND4MACHINESNoi lanțuri de valoare în industria prelucrătoare, prin asigurarea conectării mașinilor cu oameni, procese și tehnologii finanțat din programul de cercetare – dezvoltare – inovare Horizon 2020, componenta INNOSUP-01.

Prin proiect vor fi elaborate scheme de grant pentru întreprinderi, cu precădere pentru fabrici, care prin intermediul unor vouchere de inovare cu o valoare maximă de 60.000 euro vor putea beneficia de expertiză externă pentru automatizarea proceselor, robotică, asimilarea de tehnologii digitale și avansate.

Dintr-un buget de 3.3 milioane de euro vor fi finanțate cel puțin 55 de proiecte trans-sectoriale, prin care firmele din industria prelucrătoare vor beneficia de soluții de inteligență artificială, Big Data, Cloud Computing, Blockchain, IoT și cybersecurity.

150 de IMMuri din regiunile partenere vor beneficia de servicii suport și pachete de instruire din partea a 40 de experți din cadrul organizațiilor partenere, printr-un program de accelerare a inovării și a introducerii inovațiilor pe piață, precum și asigurarea legăturii cu fonduri private de investiții pentru continuarea dezvoltării soluțiilor inovative. 

Nouă ateliere de identificare a provocărilor cu care se confruntă firmele din perspectiva noilor tehnologii vor fi organizate în regiunile partenere, cu scopul de a asigura o participare a potențialilor beneficiari și a experților în domeniile vizate la elaborarea conținutului schemelor de vouchere, pentru a reflecta în mod real nevoile acestora.

Pentru a facilita interacțiunile între cererea și oferta de tehnologie, 12 evenimente regionale de match-making și 3 la nivel european vor fi organizate în format online sau hibrid, premergătoare apelurilor de vouchere de inovare, apeluri planificate pentru anii 2022 și 2023.

Regiunile partenere sunt:

  • Provincia Istanbul din Turcia, prin Camera pentru Industrie Istanbul, coordonator al proiectului și Agenția de Dezvoltare Istanbul
  • Regiunea Baden-Württemberg din Germania, prin bwcon, centru privat de transfer tehnologic, al fundației Steinbeis
  • Regiunea Madrid din Spania, prin AECIM, Asociația Companiilor din Industria de Prelucrări Metalice 
  • Regiunea Nord-Vest din România, prin Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest și partenerii asociați Cluster Transilvania IT pentru facilitarea legăturilor cu furnizorii de soluții IT și de tehnologie și Teccelerator pentru maturarea inovațiilor și atragerea de finanțări private. Furnizorii de soluții software Arobs și Brinel vor face parte din Comitetul Consultativ al proiectului, în calitate de experți în industria TIC. 
  • Regiunile București-Ilfov, Sud-Vest Oltenia și Sud-Est din România, prin IPA SA, institut privat pentru cercetare, proiectare și producție de echipamente și instalații de automatizare
  • Regiunea Saxonia din Germania, prin Silicon Saaxony, asociație hight-tech reprezetând firme și clustere din industria TIC și microelectronică
  • Regiunea Piemont din Italia, prin MESAP, Cluster de produse inteligente în industria prelucrătoare
  • Regiunea Sofia din Bulgaria, prin EVIC, Cluster din domeniul mobilității electrice
  • Regiunea Uusima din Finlanda, prin VVT, Centru tehnic de cercetare din Helsinky, sub coordonarea Ministerului Muncii și al Economiei din Finlanda
  • Irlanda, prin F6S, accelerator de anvergură globală pentru start-up-uri, cu partenerul asociat pentru Marea Britanie, F6S UK.

Echipa de proiect:

Manager de proiect – Ioana Dragoş

Experți implementare – Ioana Pavel, Raluca Drob, Cătălin Timiș

Șef de Departament – Dorin C. Domuța

Articolul anterior
MIND4MACHINES: nou proiect cu scheme de vouchere pentru digitalizare și robotică
Articolul următor
Proiecte de mobilitate urbană implementate în Municipiul Satu Mare prin Programul Operațional Regional 2014-2020
Meniu
Sari la conținut