Deplasarea pe rutele Oradea-Cluj, Oradea-București se va putea realiza în condiții de siguranță datorită unui contract în valoare de aproape 12,5 milioane de EURO, semnat între ADR Nord-Vest și Consiliul Județean Bihor, pentru creșterea siguranței infrastructurii rutiere.
Conform statisticilor, aproape 85% din accidentele produse în ultimii opt ani în comuna Oșorhei s-au produs pe DJ 767M(DN1), drumul care asigură legătura dintre București și Oradea. Majoritatea accidentelor s-au produs datorită traversării neregulamentare a pietonilor și datorită nerespectării distanței dintre vehicule. Totodată, traficul pe DJ767M este sufocat de transportul intens de mărfuri și de procesului de construire al Centurii Oșorhei și al altor sectoare de drum care determină devierea traficului spre acest drum județean.
Proiectul propune refacerea intersecției giratorii existente la km 619, considerată a fi „punctul negru”, conform evidențelor poliției rutiere și ale CNAIR, datorită multiplelor accidente grave înregistrate în această zonă. Realizarea intersecției denivelate implică și proiectarea unui pasaj superior pentru fluidizarea traficului spre drumul european. Zona carosabilă a pasajului va fi iluminată prin intermediul unor corpuri de iluminat montate pe stâlpi metalici. Toate cele șase treceri de pietoni de pe DJ767M vor fi de asemenea iluminate cu un sistem de lămpi cu LED în vederea asigurării unei vizibilități optime pentru conducătorii auto.
Soluțiile propuse pentru fluidizarea traficului includ de asemenea: separarea direcțiilor de trafic din intersecție, realizarea unui profil transversal cu elemente geometrice, reabilitarea drumului național și implementarea unui sistem eficient pentru scurgerea apelor pluviale. De asemenea va fi realizat un ecoduct sub forma unui podeț tubular de 25 m lungime pentru protejarea amfibienilor.
„AMENAJARE INTERSECȚIE DENIVELATĂ ÎNTRE DJ 767M ȘI CD44 – Cod SMIS 301724” este un proiect finanțat prin Prioritatea de investiții 5 „O regiune cu mobilitate urbană multimodală durabilă” din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027 și corespunde obiectivului de politică 3 „O Europă mai conectată”. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este 30 aprilie 2026.