Programul ”Research Valorization”, aflat la a doua ediție, este parte a proiectului “Supporting Innovation in Romanian Catching Up Regions”, implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest cu sprijin tehnic din partea Băncii Mondiale. Programul acordă sprijin cercetătorilor în vederea îmbunătățirii nivelului tehnologic și aducerii pe piață a produselor si a serviciilor dezvoltate în laboratoare. Ediția curentă a atras 14 echipe din care au fost selectate 9, în etapa finală fiind prezente 8 dintre acestea.
Cele nouă echipe de cercetare sunt afiliate universităților din Regiune: Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Cercetătorii au beneficiat de un program de accelerare de 7 luni derulat in perioada septembrie 2021- martie 2022 constând în workshop-uri și sesiuni de coaching individual susținute de experții Băncii Mondiale. Domeniile acoperite de echipele din program sunt următoarele:
- Sănătate
- Materiale noi
- Tehnologii avansate de producție
- Tehnologia informației
- Robotică
- Inteligență artificială
- Agroalimentar
Cea de-a doua ediție a programului Research Valorization (https://www.nord-vest.ro/9-echipe-de-cercetare-vor-fi-sprijinite-prin-programul-research-valorization-2-0/) se va încheia cu un eveniment public, Research Valorization Day, în 23 martie 2022, între orele 16.00 – 18.00, derulat online. În cadrul acestuia, echipele vor prezenta proiectele de cercetare și planurile de dezvoltare pentru perioada următoare. La eveniment sunt asteptați toți cei interesați de domeniul cercetării, inovării și transferului tehnologic.
Pentru a afla mai multe detalii despre eveniment, vă invităm să consultați pagina de Facebook a ADR Nord-Vest.
Prin proiectul “Supporting Innovation in Romanian Catching Up Regions” (https://innos3.wixsite.com/catching-up-regions) se urmărește implementarea unor programe regionale de susținere a antreprenoriatului și a inovării, având la bază bune practici de la nivel internațional. Activitățile din cadrul proiectului vizează identificarea disfuncționalităților în politicile de susținere a cercetării și inovării și oferirea de asistență tehnică cu privire la ameliorarea acestora.